STORSTAN STREET BRASS

Sveriges enda moderna New Orleans-brassband!

Pressrelease inför “Riktiga grejer - försommarturnén” 2024-04-25
RIKTIGA GREJER - FÖRSOMMARTURNÉN

Från Halmstad i väst till Åland i öst och Ånge i (nåja) norr så väl som gatuspelningar i närapå varenda en av Stockholms stadsdelar och förorter. “Sveriges enda moderna New Orleans-brassband” Storstan Street Brass har en intensiv försommarturné framför sig.

- Alla förtjänar att uppleva gatumusikens råa kraft! Vi känner oss som någon sorts blåsmusikens riddare som rider ut och ger folk de ‘riktiga grejer’ de inte visste att de saknat, säger trombonist och kapellmästare Leon Falk.

Storstan Street Brass har gjort sig ett namn på den svenska musikscenen med sin unika mix av New Orleans-jazz och arrangemang på välkänd populärmusik. På sociala medier släpper bandet uppskattade musikvideor med covers på svenska artisters låtar - under våren exempelvis Panetoz “On My Way” och Jacqlines “Effortless” från senaste årens upplagor av Melodifestivalen.

I en tid då det larmas om bristande återväxt på orkesterinstrument och minskade resurser till musikutbildning och icke-kommersiell kultur har Storstan Street Brass en uttalad vilja att nå ut med blåsmusiken till så många människor som möjligt. Gamla som unga, i stad och på land, på skolgårdar, gator och torg. Denna ambition har bandet högljutt och bokstavligt trummat på om - från den uppmärksammade innergårdsturnén under pandemin till förra årets release av debutskivan “Riktiga grejer” som även är rubriken på den stundande turnén. I flera städer är barn och ungdomar i musik- och kulturskolan engagerade som del av framträdandet. Först ut är Gävle där det förväntas bli mer än hundra (!) brassmusiker som intar både gatorna och konserthuset, vilket blir klimax på ett projekt med Storstan Street Brass och de kommunala kulturskolorna i hela Gävleborgs län.

Vill du veta mer? Kontakta Storstan Street Brass på storstanstreetbrass@gmail.com
Pressbilder

Take it to the street!

Storstan Street Brass förflyttar åhörarna till gatan i en helt annan del av världen när blåsinstrumenten dundrar svängiga jazz- och funkriff över trummornas karibiskt-doftande rytmer.

Storstan Street Brass missar aldrig ett tillfälle att genomföra en parad i äkta New Orleans-stil. Låt stadsfesten, invigningen eller marknadsdagen märkas rejält med hjälp av Sveriges bästa gatuband!

Ain't no party like a Storstan party...

...för detta är inget ordinärt partyband! New Orleans-repertoaren växlas med arrangemang på välkänd populärmusik som garanterat får igång festen. Vad som i princip upplevs som en enda gigantisk blåssektion sätter en karnevalsstämning på ett sätt som inte kan uppnås med enbart DJ eller ett vanligt coverband där blåsinstrumenten i bästa fall används som krydda - men ofta ändå river ner de största applåderna. Fascinationen som dessa ’äkta’ instrument väcker är vad Storstan Street Brass tar till vara på och lyfter upp i kubik för att dra med publiken och skapa en oförglömlig stund tillsammans!

Innergårdsturnén

Under pandemisommaren 2020 uppstod Innergårdsturnén - där Storstan Street Brass mött tusentals människor runtom i Stockholms bostadsområden som fått lyssna på akustisk brassmusik från fönster, balkonger eller på behörigt avstånd nere på gården. Värmen från mottagandet av innergårdskonserterna tar bandet nu med sig när vi äntligen får ses och gå på livemusik igen!

För att läsa mer om hur bandet riktar sig mot barn och ungdomar, se Skola / kulturskola.

Bandet utgår från Stockholm.  Se Hem / Nytt  för kommande spelningar öppna för allmänheten.

KONTAKT:
storstanstreetbrass@gmail.com