STORSTAN STREET BRASS

Sveriges enda moderna New Orleans-brassband!

"RIKTIGA GREJER" UTE 17/2!

När musiksverige under pandemin famlade efter digitala alternativ gav sig New Orleans-brassbandet Storstan Street Brass ut på ”innergårdsturnén” som snabbt växte och resulterade i ett 40-tal spelningar i bostadsområden runtom i Stockholm. Känslan av urban gräsrotsrörelse och genuin, akustisk musikupplevelse har bandet försökt fånga när de parallellt med innergårdsturnén spelat in ett efterlängtat debutalbum. 

Albumets titel Riktiga Grejer representerar hur Storstan Street Brass med sin råa och stökiga gatumusik sticker ut i ett musiklandskap med tillrättalagda datoriserade sound. Albumet kommer med ett budskap om att ta musiken ut till människor. Ett löfte om att vi kommer till er - i bostadsområdet och på gatan. 

I linje med detta är Storstan Street Brass flitigt engagerade på gator och torg såväl som skolgårdar och kulturskolor för att inspirera barn och ungdomar till att spela. Med Riktiga grejer är förhoppningen att fler ögon öppnas för kraften i akustiska blåsinstrument.


Take it to the street!

Direkt från gatan kommer Storstan Street Brass med landets kanske häftigaste liveupplevelse. Dundrande blåsriff och rytmer du bara inte kan låta bli att dansa till! Äkta musik som går rakt in i hjärtat, eller som bandet själva uttrycker det i sång - "här är riktiga grejer och ingen j***a hipsterjazz"...

Storstan Street Brass missar aldrig ett tillfälle att genomföra en parad i äkta New Orleans-stil. Låt stadsfesten, invigningen eller marknadsdagen märkas rejält med hjälp av Sveriges bästa gatuband!

Ain't no party like a Storstan party...

...för detta är inte det vanliga coverbandet eller trubaduren. Storstan Street Brass spelar de populäraste hitsen som du aldrig hört dem förut! På coverrepertoaren finns coola brass-arrangemang på allt från Beyoncé till Ted Gärdestad. Önskelåtar arrangeras på beställning!

Innergårdsturnén

Under pandemisommaren 2020 uppstod Innergårdsturnén - där Storstan Street Brass mött tusentals människor runtom i Stockholms bostadsområden som fått lyssna på akustisk brassmusik från fönster, balkonger eller på behörigt avstånd nere på gården. Värmen från mottagandet av innergårdskonserterna tar bandet nu med sig när vi äntligen får ses och gå på livemusik igen!

Bandet utgår från Stockholm. Se Hem/Nytt  för kommande spelningar öppna för allmänheten.

KONTAKT:
storstanstreetbrass@gmail.com