STORSTAN STREET BRASS I SKOLAN

Viljan att ta blåsmusiken dit människor finns har under åren tagit bandet ut på många skolor och kulturskolor för att möta barn och unga. Skolgårdsturnéer, workshops och framträdanden både med och för ungdomar är en central del i Storstan Street Brass verksamhet som band.

JUST NU OCH UNDER HELA 2024:
-> BOKA STORSTAN STREET BRASS TILL SUBVENTIONERAT PRIS GENOM REGION STOCKHOLMS KULTURKATALOG <-

Nedan ett utplock av några projekt Storstan Street Brass genomfört tillsammans med musik-/kulturskola.

Stockholm Kulturskola

Försommaren 2023 genomfördes ett workshop-projekt tillsammans med blås- och slagverkselever från Stockholms Kulturskola. Det kulminerade i en massparad i Rålambshovsparken på självaste Nationaldagen. Ett mäktigt statement för blåsmusiken i huvudstaden!

Oskarshamn & Kalmar Län

Läsåret 22-23 hade Storstan Street Brass ett samarbete med Länsmusiken Kalmar och under en vecka i maj genomfördes en serie spelningar och workshops i Oskarshamn inklusive två dagar med konserter för elever i grundskolan. Tidigare under terminen hade bandet hållit workshop på Kulturskolan i Oskarshamn som nu följdes upp genom en större repetition med blåsare från kulturskolor i hela länet. Klimax blev öppningskonserten av årets Festival Blue Coast där alla dessa unga blåsmusiker trängdes på scenen tillsammans med Storstan Street Brass för ett bejublat framträdande!

Tacos å pizza, kebab!

Redan hösten 2021 höll musiker ur Storstan Street Brass i ett stort prova på-projekt för elever i Nacka kommun på initiativ från Orkesterskolan Omnibus vilket resulterade i en stor konsert tillsammans med bandet.  Läsåret 22-23 fortsatte samarbetet med siktet inställt på att under våren få uppleva en professionell studioinspelning. Slutresultatet blev "Tacos Pizza Kebab" inspelad och producerad i Farmor Studio. En hookig låt som fortsatt används i bandets material riktat mot de allra yngsta blåsmusikerna!

SSB skolor - CV.pdf

KONTAKT:
storstanstreetbrass@gmail.com